Mijn favorieten

Nieuwbouw vs. bestaande bouw

Wie van plan is een woning te kopen, heeft een paar vragen te beantwoorden. Een daarvan is: wilt u nieuwbouw of een bestaande woning? In het laatste geval: kant-en-klaar of een klushuis? Elk huis heeft zijn voor- en nadelen. Wat past bij u?
 

Meedenken

Als u aan de wieg staat van de bouw van een nieuwbouwwoning, dan is er kans dat u zelf kunt bepalen wat de indeling wordt. Maar dat kan ook een nadeel zijn: wellicht maakt u keuzes die achteraf niet handig blijken. Ook de inrichting is vanaf stap één in uw hand. U heeft geen badkamertegels die het nèt niet zijn. En de vaatwasser zit op de plek die ú handig vindt.
 

Duurzame toekomst

Nieuwbouwwoningen zijn ook van deze tijd. Neem bijvoorbeeld de gasloze woningen die in onze gemeente gebouwd worden. U bent met deze woning voorbereid op een duurzame toekomst. De leidingen en bedradingen zijn modern: geen standaard aansluitingen voor een vaste telefoon, maar eerder vaste oplaadpunten voor uw mobiele apparatuur. Ook qua energiezuinigheid zit u met een nieuwbouwwoning goed.
 

Snel en duidelijk

Een bestaande woning heeft zijn charme door bijvoorbeeld authentieke details. Neem een jaren dertig woning met een kamer ‘en suite’ of een granieten vloer in de hal. Of een jaren zeventig woning met een diepe achtertuin. Een bestaande woning is tastbaar: u kunt het direct bezichtigen en er wellicht binnen enkele maanden in. Ook de infrastructuur is van het begin aan duidelijk, evenals wie er naast u woont. Heeft u een beetje geluk, dan staat er al een mooie grote boom in de tuin.
 

Portfolio

Kortom: een bestaande of nieuwbouwwoning, het heeft beiden zijn charme. Past het u om alles van voor af aan uit te zoeken? Heeft u liever dat de woning al helemaal af is? Of houdt u er juist van om een bestaande woning te verfraaien en restylen? Wat uw wensen ook zijn, er is kans dat wij de woning in ons portfolio hebben. Kunnen we iets voor u betekenen?

Melina Rietbroek