Mijn favorieten

Open huis: hoe, wat, waarom?

Wie een woning te koop heeft weet: bezichtigingen kosten veel tijd. Niet alleen moet de woningverkoper er telkens opnieuw voor zorgen dat de woning “spik en span” is. Ook staat elke bezichtiging voor een dosis spanning. Wat vindt men van uw woning en komt er uiteindelijk een koper uit? Een open huis neemt -voor beide kanten- veel van de spanning weg. Het is een laagdrempelige manier van potentiële kopers bereiken.
 

Vrijblijvend oriënteren

Voor men een afspraak bij de makelaar maakt voor een bezichtiging, moet er wel degelijk een drempel over gegaan worden. Het is zeker geen vrijblijvende manier van woningen bekijken. Wie nog in de oriëntatiefase zit, wil wellicht alleen kijken of de omgeving aanstaat. Een weloverwogen openhuizenroute maakt dat er dan op één dag, diverse woningen bezichtigd kunnen worden. Zonder eerst een afspraak te maken. Dit vergroot voor verkopers het koperspubliek enorm.
 

Positief verrast

Het vergroten van het koperspubliek is een voordeel voor een woningverkoper. Maar wat is nu het grote voordeel als u een woning wilt kopen? Naast dat u geen afspraak hoeft te maken, kunt u ook zoveel huizen bekijken als u wilt. U kunt buiten uw comfortzone bezichtigen, wat maakt dat u wellicht positief verrast bent na het zien van een woning. Vooral als u goed voorbereid bent, kunt u gericht bezichtigen. Die voorbereiding betreft dan vooral het opstellen van een wensenlijst, het nagaan van financiële mogelijkheden en een bezoekje aan Funda, zodat u weet welke woningen meedoen.
 

Kijken is kopen?

U hoeft niet direct koudwatervrees te krijgen van een bezichtiging tijdens open huizen route. Er worden op deze dag namelijk nauwelijks beslissingen genomen. Bent u onder de indruk van een woning, dan gaat u met een aankoopmakelaar nogmaals langs. Zaterdag 28 maart is de eerstvolgende open huizen dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur bent u van harte welkom. Benieuwd naar welke woningen in onze portefeuille die dag meedoen? Check voor de actuele status onze pagina op Funda.

Wellicht tot dan!

Melina Rietbroek