Mijn favorieten

Stad vs. dorp

Waar staat uw droomhuis? In de bruisende stad of in het rustige dorp? Het werkgebied van Rietbroek Makelaardij is vooral in de dorpen rondom ons kantoor. Maar soms hebben wij een mooie stadswoning in ons aanbod. Iets voor u?
 

De bruisende stad

In de stad wilt u vooral wonen als u op zoek bent naar vertier. Eerlijk is eerlijk, er is in de stad elke dag wat te beleven. Dat maakt dat het daar vaak drukker is. In het algemeen, want er zijn uiteraard ook steden en wijken waar het dagelijkse leven niet veel anders is dan in het rustige dorp. Bent u gek op de bioscoop, wilt u ook op maandag naar het theater of bezoekt u het liefst musea op loopafstand? Dan bent u geknipt voor de stad. Uiteraard kleven daar wel nadelen aan. Wonen in de stad is over het algemeen prijziger dan wonen in een dorp. En wonen in de stad brengt bedrijvigheid met zich mee, ook op de dagen dat u daar minder op zit te wachten.
 

Het rustige dorp

In een dorp is het over het algemeen wat stiller. Als wij kijken naar onze eigen omgeving, dan zijn er rustige dorpen, maar ook dorpen waar het steeds drukker wordt. Roelofarendsveen groeit op dit moment zo hard, dat er hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook steeds meer vertier komt. Er is nog steeds een groot te kort aan woningen, op elke vrije vierkante meter lijken wel bouwplannen te zijn. Gelukkig zijn er in ons werkgebied nog wel veel woningen die hartstikke rustig gelegen zijn. Soms zelfs zeer landelijk. Keus voor iedereen: waar u maar wilt wonen.
 

Conclusie?

Of u nu in een dorp wilt wonen of in de stad, overal wordt het de komende tijd drukker. Dat heeft diverse redenen. We blijven over het algemeen langer zelfstandig wonen, er wonen gemiddeld minder mensen achter een voordeur en we worden nu eenmaal ouder dan vijftig jaar geleden. Waar u wilt wonen heeft daarnaast te maken met andere aspecten. Welke prijs kunt u betalen, waar bent u gelukkig, hoe heeft u uw transport geregeld, waar voelt u zich veilig en wat zegt uw gevoel. Is er voor u iets passends te vinden in ons aanbod? Kom dan eens langs in ons drukke kantoor in het landelijke gebied!

Melina Rietbroek