Mijn favorieten

Een slim bod, wat is dat?

Stel u heeft een woning bezichtigd die u kost wat kost wilt hebben. Eigenlijk kan het u niet schelen wat het huis kost, u ziet uzelf er al in wonen. Welk bod brengt u dan uit? En is de verkoper ontvankelijk voor uw bod? Wij van Rietbroek Makelaardij adviseren u uiteraard in deze, maar leggen in deze blog uit wat de verschillende manieren van bieden zijn.


Handjeklap?

Zodra u heeft besloten een bieding uit te willen brengen, gaan wij met u een onderhandelingstraject in. Na uw openingsbod komt een tegenbod van de verkoper, tot een eventuele overeenstemming. U heeft wellicht vooraf al een eindbod in gedachten? Houd deze aan. Laat u niet gek maken, u weet wat u financieel aankunt. Soms is voorkennis bij het bepalen van een openingsbod handig, als u bijvoorbeeld weet dat de woning al enige tijd te koop staat, kunt u wellicht, op ons advies, een lager bod uitbrengen.


Direct definitief

Als u snel wilt weten waar u aan toe bent, kunt u ook direct een eindbod uitbrengen. We dienen dan duidelijk te communiceren dat er geen onderhandeling mogelijk is. De verkoper weet dan dat als hij niet akkoord gaat met uw bod, u afhaakt. In bepaalde situaties is dit aan te raden, bijvoorbeeld als u geen tijd hebt voor een lange onderhandeling. Of als er geen andere kijkers zijn, waardoor de verkoper weet dat u voorlopig de enige potentiële koper bent.


Meer kapers op de kust

Heeft u gekeken bij een woning die alleen per inschrijving verkocht wordt? Dan zijn er waarschijnlijk meer geïnteresseerden. Deze mogen allen een bod uitbrengen. De woning wordt aan de hoogste bieder verkocht. Of aan diegene die de beste ontbindende voorwaarden heeft. In dit geval heeft u vaak maar één kans om het juiste bod uit te brengen. Niet eenvoudig, u heeft immers geen enkele inzage in andere biedingen. Ook hier is advies erg belangrijk.


Samen de tactiek bepalen

Welke vorm van bieden ook aan de orde is, wij geven u gedegen advies. Meer weten over onze werkwijze? De koffie staat voor u klaar.

Melina Rietbroek