Mijn favorieten

We gaan er even tussenuit!

Van maandag 19 t/m 25 augustus zijn wij een weekje niet op kantoor wegens vakantie. Zon en gezelligheid maar vooral lekker bijkomen. Omdat wij na die week gewoon weer aan het werk moeten, geven wij inbrekers geen kans. Hoe? We hebben wat tips voor u op een rijtje gezet.
 

Tip 1: Laat ze denken dat u thuis bent

In ons geval laten wij u weten dat wij gesloten zijn, maar in uw geval: laat niet te veel blijken dat u op vakantie bent. Laat lampen aanspringen op diverse tijden, vraag of de buren post van de mat halen en als u die buren toch spreekt: vraag of ze een oogje in het zeil houden. Dat hebben wij bij onze buren uiteraard ook goed voor elkaar.
 

Tip 2: Ruim de buit op

Wij laten onze laptop niet op het bureau staan, doet u dat ook niet? Zorg dat alle waardevolle spullen uit het zicht zijn en sluit de kasten. Als inbrekers al van buiten zien wat er te halen valt, maakt u het ze wel heel makkelijk. Een vestje laten slingeren is daarentegen een aanrader, laat de ongenode gasten maar denken dat u die straks weer aantrekt.
 

Tip 3: Laat de sociale media links liggen

Lekker rustig toch, een weekje zonder Instagram, Facebook of welk ander sociale media ook? Probeer in elk geval geen vakantiefoto’s te plaatsen tot u thuis bent. Het voordeel daarvan is dat u zelf ook kan nagenieten van die mooie beelden én dat u de vakantie schermloos doorbrengt. Wel zo rustig!
 

Tip 4: Beveiliging

Natuurlijk kunt u camera’s ophangen, een videodeurbel installeren of een waakhond achterlaten. Doet u vooral waar u zich goed bij voelt. Realiseert u wel dat als de videodeurbel gaat, dat u dan vanaf de andere kant van de wereld ook zenuwachtig kunt worden van wie er aan de deur staat. En vergeet u niet dat de waakhond uitgelaten moet worden?
Alle gekheid op een stokje: mocht u nog weggaan, dan wensen wij u een hele fijne vakantie!

Melina Rietbroek

PS We zijn wel bereikbaar via info@rietbroekmakelaardij.nl en via 06-10936480.