Mijn favorieten

Miljoenenbuurten schieten de grond uit!

Wist u dat er in Nederland steeds meer miljoenenbuurten zijn? Dit zijn buurten waar veel huizen staan die boven een miljoen euro kosten. Ook Kaag en Braassem heeft een aantal miljoenenbuurten. Wat dacht je van het villawijkje Vlietpark in Hoogmade? In de Meerewijck in Leimuiden staan een aantal kapitale villa’s, maar ook op Kaageiland en in straten in Roelofarendsveen als de Dijkstraat, Galgekade of Witte Singel.


Groei

De groei van de miljoenenbuurten heeft te maken met de stijging van de huizenprijzen. Wij denken dat de ergste groei eruit is, maar wellicht geldt dat nog niet voor de bovenkant van de markt. In Kaag en Braassem komt er met de komende nieuwbouw wellicht weer een nieuwe miljoenenbuurten bij. Elders in Nederland is het ook nog groeiende, vooral in de Randstad. Zo ligt de duurste straat van Nederland in Wassenaar. Wist u dat een woning daar gemiddeld boven de tweeënhalf miljoen uitkomt? In Amsterdam zijn veel miljoenenbuurten, het aantal miljoenenwoningen is daar zo’n 10.400.


Op zoek naar een miljoenenwoning?

Volgens onderzoek staan er in de agglomeratie Leiden en Bollenstreek, waar Kaag en Braassem volgens het kaartje onder valt, 2.190 woningen met een waarde van een miljoen of meer. Bent u benieuwd naar hoe deze woningen er van binnen uitzien, kunt u natuurlijk altijd een kijkje nemen op Funda. Mits de woningen te koop staan, uiteraard. Ook wij hebben zo af en toe een miljoenenwoning in ons portefeuille. Bent u op zoek naar zo’n woning? Schrijft u dan in als woningzoekende bij ons. Wij houden u graag op de hoogte.