Mijn favorieten

Fotograferen, zo moeilijk is dat toch niet?

Een belangrijk onderdeel van de verkoop van een woning is beeldmateriaal. Als de woning én de tuin er op de foto’s niet zo aantrekkelijk uitzien, gaat verkopen een stuk minder soepel. Wij maken daarom op professionele wijze foto’s. Wilt u het liever zelf doen? Lees dan vooral onze tips.


Opgestapelde rommel

Als iets op de foto’s belangrijk is, dan is het dat u geen ‘spulletjes’ neerzet. Veel mensen kunnen niet door andermans ‘rommel’ heen kijken. Zorg dus voor een leeg aanrecht, een smetteloze tafel en geen rondslingerend speelgoed. Daarnaast moeten de ramen gelapt zijn, de bedden strak opgemaakt en de gordijnen open.


De hond aan de kant

U bent natuurlijk gek op uw huisdieren. Toch is het niet slim om de hond of de kat op de foto te zetten. Ook de hondenmand, de caviakooi en het domein van de parkiet kan best even aan de kant. Beter voor de foto’s én het ziet er netter uit.

Let op de spiegel!
Een valkuil op veel foto’s: de spiegel. Let erop wat er via de spiegel te zien is op een foto. Stel u zet al uw rommel even aan de kant, maar in de spiegel ziet men het gewoon nog staan. Dat was vast niet uw bedoeling van het ‘opruimen’.Waterpas

Foto’s die schots en scheef genomen worden, zien er niet aantrekkelijk uit. Zorg daarom altijd voor rechte foto’s. Ook is het belangrijk dat de keuken van de voor- of zijkant gefotografeerd wordt. En fotografeert u het toilet? Doe dan de bril even dicht!


Lichtinval

Door de zon kunt u hele andere foto’s krijgen dan op een bewolkte dag. Maar dat wil niet zeggen dat die foto’s per definitie beter zijn. Het is belangrijk dat op alle foto’s het licht ongeveer hetzelfde is. En is het licht niet goed genoeg? Wacht dan liever een dag!


Privé is privé

De foto’s van uw kinderen hangen heel mooi aan die muur boven de eettafel, maar wellicht wilt u hun privacy waarborgen? Haal de foto’s dan even weg. Of u kunt ze blurren. Dit is deels onzichtbaar of wazig maken. Weet u niet hoe dat moet? Hang dan even wat anders aan de muur!

Professioneel
Een bos bloemen op tafel doet het altijd goed. Tijdens een bezichtiging, maar zeker ook bij het foto’s maken. Een foto van die mooie bloemen maken is niet zo ingewikkeld. Woningen fotograferen is daarentegen een andere tak van sport. Niet voor niets zijn er fotografen die hierin gespecialiseerd zijn.
Wilt u weten hoe wij dat aanpakken? We adviseren u graag.

Melina Rietbroek

Woning van de maand