Mijn favorieten

Waarom een vakantiehuis kopen?

In deze tijd van het jaar gaan onze gedachten vaak uit naar de vakantie. Het mooie weer, of in elk geval de lange avonden, maakt dat we zin hebben in even er tussenuit gaan. Maar wat als u elke week wel op vakantie wilt? Dan is een eigen vakantiehuis een goede optie. Mits dit financieel haalbaar is, uiteraard. Daarnaast kunt u een vakantiehuis gebruiken als belegging of goede investering. En laten wij nu zo af en toe pareltjes van vakantiehuizen in ons portfolio hebben…


Als investering

Koopt u een vakantiewoning als investering, dan kunt u er wellicht rendement uit halen. Dit omdat u de woning kunt verhuren. Als u het zakelijk bekijkt, is dit een betere investering dan uw geld op een spaarrekening laten staan. De rente is schrikbarend laag en slapend rijk worden is er zeker niet bij. Nu is het ook niet zo dat een vakantiewoning ervoor zorgt dat u slapend rijk wordt. De woning moet onderhouden worden, u moet wellicht uw best doen om het verhuurd te krijgen en na elke verhuring moet er soms een schoonmaakploeg in om alles weer op orde te krijgen. Schrikt dit u niet af? Dan is een eigen vakantiewoning verhuren echt een aanrader.


Elk vrij moment

In uw eigen vakantiewoning kunt u altijd vakantievieren. Als u besluit het niet te verhuren. Dan is de woning immers elk vrij moment klaar voor gebruik. Een vakantiewoning haalt u uit de sleur van alledag. Wellicht is er een mooie tuin bij die u bij uw andere huis niet heeft. Of ligt het aan een vaarwater, zodat u eenvoudig met een boot op pad kunt. Een eigen recreatiewoning heeft ook wat nadelen. Dat u ook zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud bijvoorbeeld. En dat de woning het merendeel van de tijd leegstaat. De voordelen zijn uiteraard ook overduidelijk: u bent er met regelmaat even lekker uit.


Vastgoedmagnaat

Met uw eigen vakantiehuis bent u niet direct een vastgoedmagnaat. Toch is de eerste stap gezet. Een beetje vastgoedmagnaat is voorbereid op wat komen gaat. Het is dus verstandig om genoeg onderhoudskosten te reserveren. Een vakantiehuis staat wellicht op een plek waar ook gezamenlijke kosten zijn. Voor het parkmanagement bijvoorbeeld of voor het opknappen van voorzieningen. Ook zijn er soms wat kleine lettertjes in het contract, waar rekening mee gehouden moet worden. Heeft u advies nodig bij de aankoop van een vakantiewoning? Dan kunt u op ons rekenen.

Melina Rietbroek