Mijn favorieten

6 tips waarmee samenwonen nog leuker wordt!

Samenwonen: een grote stap in uw leven. Misschien woonde u tot voor kort alleen of stapt u rechtstreeks van ‘hotel mama’ in dit nieuwe project. Hoe het ook is, samenwonen is best even wennen. Wij van Rietbroek Makelaardij hebben daarom een tiplijstje samengesteld, waar samenwonen eenvoudiger van wordt.


Kopen of huren

Voor stellen die nog geen woning hebben is dat uiteraard de eerste stap. Maar gaan jullie kopen of huren? Beide vormen hebben zo hun voor- en nadelen. Huren is vaak wat flexibeler en met kopen heb je meer vrijheid. Kijk eens naar ons aanbod, wellicht zit er wat voor u bij? Wij leggen u graag uit wat voor u haalbaar én de beste keus is.


Intrekken

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw partner al een woning heeft en dat u intrekt. Zorg er dan wel voor dat de woning ook voor u een thuis wordt. Uw partner heeft de woning naar wens ingericht, maar is het ook naar uw wens? Door uw persoonlijke tintje aan de woning te geven, wordt samenwonen niet alleen leuker, maar op den duur ook succesvoller.


Inrichting: lekker shoppen!

Samen erop uit en uitzoeken hoe de woning ingericht moet worden. Dat is niet alleen leuk, maar soms ook hartstikke ingewikkeld. Hoe ver liggen uw smaken uiteen of zijn jullie het overal over eens? Met wat compromissen en toegeeflijkheid komt het vast goed. Een mix van jullie smaken maakt dat jullie allebei het thuisgevoel krijgen. En dat is belangrijk!


Hoe zit het financieel?

Samenwonen is natuurlijk vooral leuk, maar u moet niet vergeten naar de zakelijke kant te kijken. Hoe gaat u de kosten verdelen en wat zijn uw verwachtingen? Niet alleen op financieel gebied, ook qua huishoudelijke taken of andersoortige verdelingen. Door goede afspraken te maken – en u aan deze afspraken te houden – komt het vast goed.


Samen leuke dingen doen of alleen?

Samenwonen betekent natuurlijk niet dat u vanaf nu alles samen doet. Het is de combinatie die het leuk maakt. Met zijn tweeën een zondagmiddagwandeling maar met uw vriend(in) naar een concert. Af en toe lekker in uw eentje een serie kijken of een boek lezen. Spreek naar elkaar verwachtingen uit, dan kan het bijna niet misgaan.


Het is even wennen

Samenwonen is even wennen. Vooral omdat u beiden waarschijnlijk een andere manier van leven gewend bent. Communicatie is belangrijk. Het is niet de bedoeling dat u zich bij elke stap stoort aan uw partner. Hoe leuk u elkaar ook vindt: soms is er ergernis. Spreek het uit en relativeer. Hoe erg is het eigenlijk? Ook hier geldt: compromissen maken het een stuk gezelliger.

Melina Rietbroek