Mijn favorieten

ZZP: thuis, flexplek of eigen kantoor?


Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf. De stap naar ondernemen is ook niet heel groot: een bezoekje aan de Kamer van Koophandel is vaak genoeg. Voor veel beroepen hoeft u bij de start niet veel kosten te maken. En zelfs op kantoorruimte kunt u besparen: ga gewoon op uw zolderkamer zitten. Of kleven daar wat nadelen aan?


Aan de keukentafel

Natuurlijk kan iedereen, vooral in het begin, vanuit huis werken. Het is afhankelijk in welke beroepsgroep u werkt wat de nadelen zijn. Ontvangt u vaak klanten, dan is dat aan de keukentafel wellicht niet zo professioneel. Zeker niet als er huisgenoten thuis zijn. En wat dacht u van netwerken? Op de zolderkamer komt daar niet veel van terecht. De grootste voordelen zijn natuurlijk de bedrijfslasten en risico’s, die zijn bij een thuiskantoor vaak nihil.


Netwerken - flexwerken

Mocht u na de start toch kiezen voor werken buitenshuis, dan zijn daar ook nog diversen mogelijkheden. De eerste stap is wellicht een flexplek. In Kaag en Braassem is een voorbeeld daarvan BITS workspace, waar u een bureau huurt voor een of meerdere dagen per week. Ondernemers ontmoeten elkaar daar, netwerken en bundelen krachten door gezamenlijk te opereren. Handig, als u uw bedrijf een volgende stap gunt.


Eigen vierkante meters

Een eigen kantoor is wellicht de droom van elke ondernemer. Of u nu tien of duizend vierkante meter nodig heeft, er zijn diverse kantoorpanden in de regio beschikbaar. In onze portfolio, maar uiteraard kunnen wij ook voor u op zoek gaan. Voor elk bedrijf bieden wij een oplossing. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom eens langs bij Rietbroek Makelaardij. We hebben lekkere koffie.

Melina Rietbroek

 

Woning van de maand