Mijn favorieten

Nieuwbouwhuis gekocht? Nu nog uw huis verkopen!


 
Het aantal inwoners in Kaag en Braassem stijgt. Vooral in Roelofarendsveen laat de gemeente zien te willen groeien. De nieuwbouwwoningen lijken als paddenstoelen uit de grond te komen. En de woningmarkt is daarom nogal in beweging.


Langetermijn

Maar liefst 1.200 huizen worden in Roelofarendsveen gebouwd in de fase die men Aan de Braassem noemt. Grote kans dus, dat u iemand kent die een nieuwbouwhuis daar gekocht heeft of er interesse in heeft. Misschien bent u dat zelf? De meeste nieuwbouwhuizen gaan als broodjes over de toonbank. Dat betekent dat ze al verkocht worden, als de eerste paal de grond nog in moet. Het duurt misschien nog wel twee jaar voor het nieuwe huis bewoonbaar is.


Planning

Er zijn starters die nieuwbouwwoningen kopen, maar ook mensen die in een huurwoning wonen of al enige tijd een eigen woning hebben. Deze laatste groep heeft na de aankoop van een nieuwbouwwoning technisch gezien ineens twee huizen. Hoewel het nieuwe huis nog niet bewoonbaar is, zijn er vaak wel direct al kosten. Daarbij rijst de vraag: op welk moment zet u de huidige woning te koop?


Spanning

Het liefst verkoopt u uw woning pas als de verhuizing naar de nieuwe woning in gang gezet kan worden. Dan hoeft u immers maar één keer te verhuizen. Maar wellicht maakt dit u nerveus. Wat als de verkoop van uw huidige woning niet zo snel gaat als u hoopt? Wat als de verwachting is dat de woonprijzen gaan dalen? En wat als u eigenlijk eerder financiële middelen nodig heeft? Eigenlijk is niet zomaar te voorspellen wat de beste beslissing is. Dat ligt helemaal aan uw persoonlijke situatie. Wij adviseren u graag. Bel 071-3310453 voor een afspraak of advies!
Melina