Mijn favorieten

Blog

Nieuwbouw vs. bestaande bouw
Geplaatst op: 13 maart 2020
Wie van plan is een woning te kopen, heeft een paar vragen te beantwoorden. Een daarvan is: wilt u nieuwbouw of een bestaande woning? In het laatste geval: kant-en-klaar of een klushuis? Elk huis heeft zijn voor- en nadelen. Wat past bij u?
Lees meer...
Open huis: hoe, wat, waarom?
Geplaatst op: 27 februari 2020
Wie een woning te koop heeft weet: bezichtigingen kosten veel tijd. Niet alleen moet de woningverkoper er telkens opnieuw voor zorgen dat de woning “spik en span” is. Ook staat elke bezichtiging voor een dosis spanning. Wat vindt men van uw woning en komt er uiteindelijk een koper uit? Een open huis neemt -voor beide kanten- veel van de spanning weg. Het is een laagdrempelige manier van potentiële kopers bereiken.
Lees meer...
Een huis kopen, welke stappen zet u?
Geplaatst op: 20 februari 2020
Als u een brood bij de bakker koopt is het allemaal vrij duidelijk. U loopt de bakkerij binnen, kiest een brood uit, betaalt en stopt het brood in uw tas. Om een huis te kopen, zijn meer stappen nodig. En dat is maar goed ook. Het gaat immers om meer dan een broodje!
Lees meer...
Wat is een NWWI taxatie?
Geplaatst op: 7 februari 2020
...en waar heb je die voor nodig?
Lees meer...
Woning bezichtigen? Stel goede vragen!
Geplaatst op: 28 januari 2020
Wie een woning wil bezichtigen weet: in uw hoofd is het al ingericht. Het is immers niet voor niets, dat u de makelaar gebeld heeft om een afspraak te maken. De valkuil is daarbij dat u zich blind staart. U heeft misschien zelfs al gedroomd van het uitzicht of over wat u gaat maken in die mooie keuken. Bezichtigen is niet alleen goed kijken. Bezichtigen is kritisch kijken én kritische vragen stellen. Wij hebben wat tips voor u.
Lees meer...
Een bungalow of een splitlevelwoning, villa of landhuis?
Geplaatst op: 24 januari 2020
In het aanbod van Rietbroek Makelaardij vindt u diverse soorten woningen. Zo hebben wij op dit moment bungalows, eengezinswoningen, herenhuizen, villa’s en woonboerderijen in onze portefeuille. Daarnaast hebben we diverse soorten appartementen. Wat is het verschil tussen deze woningen en wat is bijvoorbeeld een splitlevel- of een dijkwoning?
Lees meer...
Tips voor starters op de huidige woningmarkt
Geplaatst op: 7 januari 2020
Vooral voor starters is de woningmarkt nu niet eenvoudig. De woningen zijn best prijzig en een starter heeft vaak nog geen vermogen opgebouwd. Kleinere woningen worden minder vaak aangeboden en áls er al een leuk appartement in ons portfolio opduikt, dan is het hartstikke snel verkocht. Omdat starters toch ergens willen wonen, denken ze aan huren. Is dat slim? Of kunnen starters iets doen om hun kansen op de woningmarkt te vergroten?
Lees meer...
4x lekker eten in Kaag en Braassem
Geplaatst op: 24 december 2019
Dit keer hebben wij onze persoonlijke favoriete luxe restaurants in onze mooie omgeving voor u op een rij gezet. Waarom? Omdat u in Kaag en Braassem niet alleen goed kunt wonen, maar ook goed kunt eten!
Lees meer...
Te koop. Of nog even wachten?
Geplaatst op: 12 december 2019
Wie verhuisplannen heeft, weet dat het een spannende tijd is. U wilt uw huidige woning verkopen en bent op zoek naar iets anders. Maar wat is nu een verstandige volgorde? Eerst uw woning verkopen en dan op zoek of eerst uw handtekening onder het koopcontract van uw nieuwe stulp? Een eenduidig antwoord hebben wij niet voor u. Waarom niet? Omdat elke situatie anders is.
Lees meer...
Vijf tips voor starters: voor het eerst op jezelf
Geplaatst op: 10 december 2019
De huidige woningmarkt is voor starters niet ideaal. Tenminste, wat woningprijzen betreft. Gelukkig zijn er zo af en toe wel buitenkansjes op de markt die voor starters geschikt zijn én zijn er in dat geval mensen met een beetje geluk. Ga jij voor het eerst op jezelf wonen? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!
Lees meer...
Wat als u gaat scheiden?
Geplaatst op: 29 november 2019
Er zijn situaties in uw leven die consequenties hebben voor uw woonsituatie. Een daarvan is scheiden. Veelal is het immers niet de bedoeling dat u na een scheiding in hetzelfde huis blijft wonen. En dat terwijl u wellicht wel samen een hypotheek hebt. Hoe gaat u daarmee om?
Lees meer...
Stad vs. dorp
Geplaatst op: 7 november 2019
Waar staat uw droomhuis? In de bruisende stad of in het rustige dorp? Het werkgebied van Rietbroek Makelaardij is vooral in de dorpen rondom ons kantoor. Maar soms hebben wij een mooie stadswoning in ons aanbod. Iets voor u?
Lees meer...
Een huis kopen of liever huren?
Geplaatst op: 7 november 2019
Veel mensen stellen zichzelf de vraag hoe ze het goedkoopst wonen. Is het slimmer om een woning te kopen of kunt u beter huren? Eigenlijk is er geen sluitend antwoord op die vraag. Het ligt namelijk helemaal aan uw persoonlijke situatie.
Lees meer...
Een slim bod, wat is dat?
Geplaatst op: 7 november 2019
Stel u heeft een woning bezichtigd die u kost wat kost wilt hebben. Eigenlijk kan het u niet schelen wat het huis kost, u ziet uzelf er al in wonen. Welk bod brengt u dan uit? En is de verkoper ontvankelijk voor uw bod? Wij van Rietbroek Makelaardij adviseren u uiteraard in deze, maar leggen in deze blog uit wat de verschillende manieren van bieden zijn.
Lees meer...
Een woning erven, hoe zit dat?
Geplaatst op: 24 oktober 2019
Als u te maken krijgt met een overlijden in uw naaste omgeving, dan kan het zijn dat u een erfenis krijgt. Dat kan een geldbedrag zijn, maar dat zijn ook de bezittingen van de overledene. Een woning bijvoorbeeld. Wanneer bent u erfgenaam en wat moet u doen als u een woning erft?
Lees meer...
Eigen meetlint mee?
Geplaatst op: 22 oktober 2019
Als u een woning zoekt, kijkt u meestal eerst op Funda. Daar is een uitgebreide samenvatting te vinden van elke te koop staande woning. Wat de gebruiksoppervlakten zijn bijvoorbeeld. Maar hoe betrouwbaar is die informatie? Moet u uw eigen meetlint meebrengen bij een bezichtiging?
Lees meer...
Huis kopen? Doe het zonder flaters!
Geplaatst op: 5 oktober 2019
In sommige situaties belandt u, omdat u te weinig in het schuitje gevaren hebt. Als u een huis koopt bijvoorbeeld. Sommige mensen doen dat maar een of twee keer in een mensenleven. Het is daarom slim om weloverwogen te beslissen én voor gedegen advies te gaan. Wij zochten voor u uit welke vijf flaters u beter kunt voorkomen…
Lees meer...
Denkt u weleens na over uw overlijden?
Geplaatst op: 20 september 2019
Overlijden; het is niet een onderwerp waar we graag over praten. Toch is het verstandig om erover na te denken.
Lees meer...
Alle daken asbestvrij
Geplaatst op: 13 september 2019
Over asbest is de laatste jaren al veel gezegd en de meningen zijn er zeer over verdeeld. Feit is wel dat het al jaren niet meer wordt toegepast in de bouw. Koopt u een woning van begin jaren ’90 of ouder? Dan is er kans dat er asbest in verwerkt is. Dat heeft consequenties, waar we u graag over informeren.
Lees meer...
We gaan er even tussenuit!
Geplaatst op: 15 augustus 2019
Van maandag 19 t/m 25 augustus zijn wij een weekje niet op kantoor wegens vakantie. Zon en gezelligheid maar vooral lekker bijkomen. Omdat wij na die week gewoon weer aan het werk moeten, geven wij inbrekers geen kans. Hoe? We hebben wat tips voor u op een rijtje gezet.
Lees meer...
Miljoenenbuurten schieten de grond uit!
Geplaatst op: 14 augustus 2019
Wist u dat er in Nederland steeds meer miljoenenbuurten zijn? Dit zijn buurten waar veel huizen staan die boven een miljoen euro kosten. Ook Kaag en Braassem heeft een aantal miljoenenbuurten. Benieuwd welke? Lees snel verder.
Lees meer...
Hittestress, wat is dat?
Geplaatst op: 31 juli 2019
We leggen onze tuin massaal vol met tegels waardoor er nauwelijks nog plek is voor groen. Dit zorgt ervoor dat op warme dagen de temperatuur in de tuin nóg hoger oploopt. Heeft u ook alleen maar tegels in de tuin? Dan willen wij u graag met dit artikel overtuigen om daar iets aan te veranderen.
Lees meer...
Fotograferen, zo moeilijk is dat toch niet?
Geplaatst op: 23 juli 2019
Een belangrijk onderdeel van de verkoop van een woning is beeldmateriaal. Zo gaat de verkoop van een woning een stuk soepeler. Wij maken daarom op professionele wijze foto’s. Wilt u het liever zelf doen? Lees dan vooral onze tips!
Lees meer...
Verkocht onder voorbehoud, wat is dat?
Geplaatst op: 9 juli 2019
Op Funda staat de status bij de te koop staande woning opvallend aangegeven. ‘Nieuw’ is zo’n status, evenals ‘onder bod’ en ‘verkocht onder voorbehoud’. Dat laatste betekent onder voorbehoud van financiering. Maar wat houdt dat eigenlijk in?
Lees meer...
Waarom een vakantiehuis kopen?
Geplaatst op: 25 juni 2019
In deze tijd van het jaar gaan onze gedachten vaak uit naar de vakantie. Het mooie weer, of in elk geval de lange avonden, maakt dat we zin hebben in even er tussenuit gaan. Maar wat als u elke week wel op vakantie wilt?
Lees meer...
Een goede makelaar, wat is dat?
Geplaatst op: 11 juni 2019
Huizen zijn op dit moment net warme broodjes. Tenminste, zo lijkt het. Toch is een huis verkopen een vak apart. En daar heeft u een makelaar voor. Maar wat is eigenlijk een goede makelaar en hoe onderscheidt deze zich?
Lees meer...
Kopen of huren, op uw oude dag
Geplaatst op: 28 mei 2019
Starters op de woningmarkt zijn niet altijd twintigers. Sommige mensen kopen pas een woning na hun pensioen. Andere pensioengerechtigden willen door een verhuizing een nieuwe hypotheek aangaan. Is het verstandig om te kopen op hogere leeftijd of kunt u dan beter huren? En is er eigenlijk een maximale leeftijd waarop u een hypotheek kunt krijgen? Wij van Rietbroek Makelaardij zochten het voor u uit.
Lees meer...
Betaalt u rente-opslag? Laat dan uw woning taxeren
Geplaatst op: 14 mei 2019
Als de taxatiewaarde van uw woning in het verleden lager lag dan uw hypotheekbedrag, dan betaalde u risico-opslag. Wellicht is het slim om dit te herzien. Door uw woning opnieuw te laten taxeren, kunt u kijken of uw rente-opslag verlaagd kan worden. En dat kan best de moeite waard zijn.
Lees meer...
Duurzaam wonen: voor milieu én portemonnee
Geplaatst op: 1 mei 2019
We zijn ons er steeds meer van bewust dat we duurzamer moeten leven. Voor het voortbestaan van de wereld. Voor ons nageslacht. Voor alles wat groeit en bloeit. Maar wist u dat duurzaam wonen ook goed kan zijn voor uw portemonnee?
Lees meer...
De toegevoegde waarde van BIM bij nieuwbouw
Geplaatst op: 16 april 2019
In Kaag en Braassem komt de ene na de andere nieuwbouwwijk uit de grond gerezen. Tenminste, zo lijkt het. In werkelijkheid kost het maanden voor een nieuwbouwwoning klaar is. En dan hebben we het nog niet over eventueel uitstel van de datum dat u uw sleutel krijgt. Maakt het bouwbedrijf van het project gebruik van BIM? Dan is de kans op tijdverlies en faalkosten aanzienlijk kleiner. We leggen het voor u uit.
Lees meer...
6 tips waarmee samenwonen nog leuker wordt!
Geplaatst op: 3 april 2019
Samenwonen: een grote stap in uw leven. Misschien woonde u tot voor kort alleen of stapt u rechtstreeks van ‘hotel mama’ in dit nieuwe project. Hoe het ook is, samenwonen is best even wennen. Wij van Rietbroek Makelaardij hebben daarom een tiplijstje samengesteld, waar samenwonen eenvoudiger van wordt.
Lees meer...
ZZP: thuis, flexplek of eigen kantoor?
Geplaatst op: 20 maart 2019
Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf. De stap naar ondernemen is ook niet heel groot: een bezoekje aan de Kamer van Koophandel is vaak genoeg. Voor veel beroepen hoeft u bij de start niet veel kosten te maken. En zelfs op kantoorruimte kunt u besparen: ga gewoon op uw zolderkamer zitten. Of kleven daar wat nadelen aan?
Lees meer...
WOZ-waarde, wat kunt u verwachten?
Geplaatst op: 5 maart 2019
Gemiddeld genomen stijgt uw WOZ-waarde met zes procent. Maar soms is dat meer of minder en soms kunt u er geen pijl op trekken waarom dat zo is. Maar wat zegt eigenlijk de WOZ-waarde en wat hangt eraan vast?
Lees meer...
Voor bedrijfsonroerendgoed naar Rietbroek én voor een kop koffie
Geplaatst op: 18 februari 2019
Wij van Rietbroek Makelaardij komen vooral in the picture als woningmakelaar. Maar wij zijn meer. Wist u dat u ook voor bedrijfsonroerendgoed bij ons terechtkunt?
Lees meer...
Hoeveel woonoppervlak hebben we in Kaag en Braassem?
Geplaatst op: 28 januari 2019
Zo af en toe wordt er onderzoek naar gedaan: hoeveel vierkante meters woonoppervlak hebben we nu gemiddeld in Nederland. Landelijk gezien is dat 65 m2 per persoon. Maar hoe zit dat in Kaag en Braassem?
Lees meer...
De makelaar als uw beste vriend
Geplaatst op: 15 januari 2019
Natuurlijk is de titel van deze blog wat overdreven. Net als deze foto met die kruiwagen, maar het draait wel allemaal om vertrouwen, de ambitie om uw beste vriend te worden, hebben wij niet direct.
Lees meer...
Stiekem gluren bij de buren!!
Geplaatst op: 3 januari 2019
Eigenlijk zijn we altijd nieuwsgierig naar hoe het er bij een ander binnen uitziet. Maar ja, om nu met twee handen langs de ogen bij iedereen tegen het raam te staan, dat gaat wat ver. Aanbellen en vragen of u even binnen mag kijken gaat nóg verder. Gelukkig is daar Funda voor uitgevonden …
Lees meer...
Hypotheekregelgeving: wat wijzigt er per 1 januari?
Geplaatst op: 17 december 2018
Met regelmaat verandert de regelgeving omtrent hypotheken. Zo ook weer in 2019. Dit zijn belangrijke veranderingen, die voor elke huiseigenaar goed zijn om te weten. Zeker als u van plan bent een andere woning te kopen. Wij hebben voor u een aantal veranderingen op een rijtje gezet.
Lees meer...
Waarom kiezen voor een NVM-makelaar
Geplaatst op: 3 december 2018
Rietbroek Makelaardij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerend goed: de NVM. Dat betekent dat wij meerwaarde bieden. Maar welke meerwaarde is dat en wat heeft u daar als klant aan?
Lees meer...
Sinterklaas 'speelgoedbank' aktie!!!
Geplaatst op: 19 november 2018
Sinterklaas je huis voorbij zien gaan, dat kan toch niet? Helaas is dit voor 1 op de 8 kinderen in Nederland die met hun ouders onder de armoedegrens leven realiteit. Rietbroek Makelaardij wil Sint & Piet dit jaar daarom een handje helpen en jij kan meehelpen!
Lees meer...
Een woning kopen, hoe verzekert u zich?
Geplaatst op: 6 november 2018
Hoewel u elke week – het liefst misschien zelfs elke dag – voor een vers brood naar de bakker gaat, koopt u niet elke week een woning. Het is dus niet zo raar dat u eigenlijk helemaal niet weet waar u op voorbereid moet zijn. Zo zijn er bepaalde verzekeringen die heel handig zijn, mocht u een eigen woning hebben. Welke dat zijn, hebben wij voor u, op alfabet, op een rijtje gezet.
Lees meer...
Is privé echt wel zo privé??
Geplaatst op: 22 oktober 2018
Sinds mei dit jaar is er een nieuwe wetgeving omtrent privacy. Er is veel over gezegd en geschreven en u kon er eigenlijk niet omheen. Ook in de makelaardij moest het een en ander aangepast worden. Wij leggen u graag uit hoe wij van Rietbroek Makelaardij daarover denken en hoe onze werkwijze is aangepast.
Lees meer...
Belastingvrij schenken voor aankoop woning
Geplaatst op: 9 oktober 2018
Elk jaar mag u als ouder uw kind een bedrag belastingvrij schenken. Voor 2018 is dat vastgelegd op €5.363 maximaal. Maar wist u dat het bedrag hoger is als het gebruikt wordt voor de aankoop van een woning? Dat is vooral voor starters goed nieuws. Er zitten alleen wel een aantal regels aan vast…
Lees meer...
Een huis aankopen, dat kan ik toch wel zelf?
Geplaatst op: 26 september 2018
Stel, u ziet een prachtige woning aan de oevers van het Braassemermeer. De vraagprijs staat u aan, het is echt uw droom om op deze plek te wonen. Na de eerste bezichtiging weet u het eigenlijk al zeker: dit wordt mijn toekomstige plek.
Lees meer...
Nieuwbouwhuis gekocht? Nu nog uw huis verkopen!
Geplaatst op: 12 september 2018
Het aantal inwoners in Kaag en Braassem stijgt. Vooral in Roelofarendsveen laat de gemeente zien te willen groeien. De nieuwbouwwoningen lijken als paddenstoelen uit de grond te komen. En de woningmarkt is daarom nogal in beweging.
Lees meer...
Een akte van wat?
Geplaatst op: 29 augustus 2018
Een huis kopen doet u niet elke dag. Helemaal niet zo raar dus, dat u al die begrippen – die voor ons als makelaar gesneden koek zijn – niet allemaal direct begrijpt. De juridische begrippen die door een makelaar veel gebruikt worden hebben wij voor u op een rijtje gezet én uitgelegd.
Lees meer...
Een woning met kantoor aan huis
Geplaatst op: 14 augustus 2018
Steeds meer mensen worden ondernemer. De afgelopen jaren steeg het aantal freelancers met vijfendertig procent. Niet zo gek dus, dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een woning met kantoor. Maar wist u dat daar wellicht wat haken en ogen aan zijn?
Lees meer...
Tiny Houses, klein maar fijn?
Geplaatst op: 29 juli 2018
Ontspullen, gedeelde auto’s, klein wonen, steeds meer trends zijn het tegenovergesteld aan materialisme. Zo komt u ook steeds vaker Tiny Houses tegen. Kleine, functionele huisjes, van alle gemakken voorzien, duurzaam maar misschien ook best veel gedoe.
Lees meer...
Wonen aan het water
Geplaatst op: 12 juli 2018
In onze waterrijke omgeving zijn er diverse woningen direct aan het water gesitueerd. Natuurlijk heeft dit vooral charme, maar wist u dat er ook écht voordelen zijn van wonen aan het water. Bijvoorbeeld dat water heel rustgevend is.
Lees meer...
Na de verhuizing nog een vaste telefoon?
Geplaatst op: 26 juni 2018
Een verhuizing is het ultieme moment om al uw abonnementen onder de loep te nemen. Waren dat tot voor kort hooguit uw krant- of tijdschriftabonnementen, tegenwoordig kijken we ook kritisch naar de telefoon. Hebben we die vaste lijn nu eigenlijk nog nodig?
Lees meer...
De gaskraan gaat dicht!
Geplaatst op: 11 juni 2018
Oké, dat is wel heel resoluut, het duurt immers tot 2050 voor het zover is. In dat jaar moet Nederland energieneutraal zijn, vindt de overheid. Het lijkt ver weg, maar we weten allemaal, voor u het weet zijn die jaren omgevlogen. Gaat u verhuizen? Dan is het nú de tijd om erover na te denken: gaan we alvast gasloos wonen?
Lees meer...
De teleurstelling van een verborgen gebrek
Geplaatst op: 30 mei 2018
Voor elk huis geldt dat er achteraf iets tegen kan vallen. Dit komt omdat een huis nooit helemaal volmaakt is. Vooral als de woning leeggehaald is. Maar soms overkomt het u dat er een ernstige gebreken zijn. Wat kunt u daaraan doen en waar kunnen wij als makelaar u daarin ondersteunen?
Lees meer...
Een woning leegruimen, wat komt er allemaal bij kijken?
Geplaatst op: 14 mei 2018
U zet uw woning te koop, wordt verkocht en daar bent u uiteraard bijzonder blij mee. Maar dan op een dag is de overdracht. Voor die overdracht moet er nog flink hard gewerkt worden. Het hele huis moet immers leeg. Stel dat u daar nou als een berg tegenop ziet, wat doet u dan?
Lees meer...
Interieuradvies: denk eens aan blauw!
Geplaatst op: 30 april 2018
Veel interieurs zijn in natuurtinten uitgevoerd. Hartstikke mooi, maar misschien is het tijd voor iets nieuws? De kleur blauw kennen we van spijkerbroeken en pennen, maar ook van rust en de kalmerende werking die het heeft. Een prima kleur om uw woning mee te updaten.
Lees meer...
Je koopt een monument, en nu?
Geplaatst op: 17 april 2018
18 april: Internationale dag voor Monumenten

Een monument, wat is dat eigenlijk? Volgens de Rijksoverheid is het een gebouw met cultuurhistorische of wetenschappelijke waarde...
Lees meer...
Uw woning staat te koop. En nu?
Geplaatst op: 9 april 2018
Een huis verkopen is iets dat de makelaar voor u doet. Deels is dat waar. U kunt uw steentje eraan bijdragen. Hoe? Door op te ruimen.
Lees meer...
Redactioneel artikel AD Groene Hart, bewoner Noordeinde 77a aan het woord
Geplaatst op: 2 april 2018
Mooi redactioneel artikel in het AD Groene Hart van afgelopen maand, waarin de bewoner van het net bij ons te koop staande object aan de Noordeinde 77a te woord is. Mooie achtergrondinformatie over dit unieke object en hoe liefdevol het bewoond wordt.
Lees meer...
Open huis? Bak een appeltaart!
Geplaatst op: 23 maart 2018
Oké, de meningen zijn verdeeld. Moet je nu wel of geen appeltaart bakken als je meedoet aan de open huizen dag? En moet je verse bloemen neerzetten of juist de kijkers zónder geuren rondleiden?
Lees meer...
Is de WOZ ook de marktwaarde?
Geplaatst op: 11 maart 2018
Hij is net weer op de mat gevallen, de nota voor de gemeentelijke heffingen met daarop de WOZ-waarde van uw woning. Wat is nu eigenlijk WOZ en waar komt het bedrag vandaan?
Lees meer...
Commercieel Binnendienst medewerk(st)er
Geplaatst op: 5 maart 2018
Zoek je een nieuwe uitdaging in een organisatie waar je alle kans krijgt om
samen te scoren voor je klanten? Plezier en voldoening halen uit je werk?
Wij zoeken een spontane binnendienstcollega, die van aanpakken weet,
met ervaring in de makelaardij!
Lees meer...
Is de woningmarkt oververhit?
Geplaatst op: 24 februari 2018
We lezen niet anders dan dat er van alles gaande is op de woningmarkt. NVM meldt zelfs dat er veel huizen door stijgende prijzen boven de vraagprijs verkocht worden. Het aantal transacties daalt volgens de branchevereniging. Cijfers liegen niet, maar wat betekent dit voor de woningzoeker?
Lees meer...
Waarom u een verkoopmakelaar in de Gemeente Kaag en Braassem nodig heeft
Geplaatst op: 7 februari 2018
Wonen in Kaag en Braassem is hot! De woningen in onze gemeente zijn geliefd, wat betekent dat record na record gevestigd wordt. Heeft u met uw woning een goudmijn in handen? Als we de cijfers moeten geloven is een woning verkopen in Kaag en Braassem eenvoudig. Ze gaan immers als warme broodjes over de toonbank.
Lees meer...
Bezichtigen: online of echt?
Geplaatst op: 23 januari 2018
Men speculeert al jaren: bezichtigingen worden in de toekomst alleen nog maar online gedaan. Nieuwe presentatiemethodes maken inderdaad het online presenteren steeds eenvoudiger. Wordt 2018 hét jaar van de definitieve doorbraak?
Lees meer...
Uw goede voornemens
Geplaatst op: 9 januari 2018
De eerste week van 2018 is al voorbij, maar dat neemt niet weg dat wij best nog mogen vragen naar uw goede voornemens. Vooral als deze voornemens toevallig met verhuizen te maken hebben. Voor u dit omzet in realiteit, hebben wij van Rietbroek Makelaardij wat feiten en cijfers op een rij gezet. Wat waren de ontwikkelingen in de woningmarkt in 2017 en wat is de verwachting voor 2018?
Lees meer...
Wat verandert er in 2018?
Geplaatst op: 20 december 2017
Er staat een kersvers nieuw jaar voor de deur en u vraagt u zich misschien af wat dit jaar u gaat brengen. Misschien koopt u een nieuw huis, gaat u verbouwen of gaat u met pensioen? Rietbroek Makelaardij is voor u op zoek gegaan naar de financiële veranderingen in 2018 op hypothecair gebied en heeft het voor u op een rijtje gezet.
Lees meer...
De hypotheekrente blijft laag, hoe kan dat???
Geplaatst op: 6 december 2017
Oké, deze blog gaat eens een keer niet over huizen, aankoop, verkoopadvies of taxeren, wat u misschien verwacht van mij als makelaar/taxateur. Het is natuurlijk interessant om daarover te schrijven, omdat het dichtbij mezelf en mijn passie is. Alles wat ik doe voor jullie heeft te maken met… financiën. Vandaar een keer een blog over hypotheken.
Lees meer...
Feest, met een cadeautje van Rietbroek Makelaardij!
Geplaatst op: 20 november 2017
In deze tijd van het jaar hebben we nogal de neiging om onze woning gezellig en anders in te richten. Sint is in het land en als we een bezoekje brengen aan een tuincentrum worden we al volop met de komende kerstdagen geconfronteerd. Tijd om uw woning om te toveren tot een warm en gezellig onderkomen in kerstsfeer.
Maar wat als u uw woning wilt verkopen? Is het slim om dan nu helemaal in de kerstsferen te gaan en uw woning helemaal volgens de laatste kersttrends in te richten?
Lees meer...
Als aankoopmakelaar helpt Rietbroek makelaardij u, wij behartigen uw belangen!
Geplaatst op: 6 november 2017
Stel u heeft een woning gevonden die helemaal aan uw wensen voldoet. Vol enthousiasme belt u de makelaar: u wilt deze woning bezichtigen! Tot uw grote teleurstelling hoort u dat deze woning al ‘onder bod’ is. Of u kunt de woning wel bezichtigen maar vervolgens belandt u in een inschrijvingsprocedure. De woning gaat aan uw neus voorbij…
Lees meer...
Heeft een open huis nog wel zin/nut in deze tijd?
Geplaatst op: 23 oktober 2017
Als NVM-makelaar adviseer ik verkopers hoe zij hun huis het beste kunnen presenteren voor de verkoop. Daarbij geef ik meestal aan dat Open Huis ideaal is om aan mee toe doen, omdat dat de meest laagdrempelige manier is om potentiële kopers over de vloer te krijgen.
Lees meer...
Nieuwe website is online!
Geplaatst op: 23 oktober 2017
Een huisstijl moet je passen en daar heb ik de tijd voor genomen. Het was wikken en wegen, wat ‘staat’ mij en wie en wat is Rietbroek Makelaardij?
Lees meer...