Mijn favorieten

Blog

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar
Geplaatst op: 3 december 2018
Rietbroek Makelaardij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerend goed: de NVM. Dat betekent dat wij meerwaarde bieden. Maar welke meerwaarde is dat en wat heeft u daar als klant aan?
Lees meer...
Sinterklaas 'speelgoedbank' aktie!!!
Geplaatst op: 19 november 2018
Sinterklaas je huis voorbij zien gaan, dat kan toch niet? Helaas is dit voor 1 op de 8 kinderen in Nederland die met hun ouders onder de armoedegrens leven realiteit. Rietbroek Makelaardij wil Sint & Piet dit jaar daarom een handje helpen en jij kan meehelpen!
Lees meer...
Een woning kopen, hoe verzekert u zich?
Geplaatst op: 6 november 2018
Hoewel u elke week – het liefst misschien zelfs elke dag – voor een vers brood naar de bakker gaat, koopt u niet elke week een woning. Het is dus niet zo raar dat u eigenlijk helemaal niet weet waar u op voorbereid moet zijn. Zo zijn er bepaalde verzekeringen die heel handig zijn, mocht u een eigen woning hebben. Welke dat zijn, hebben wij voor u, op alfabet, op een rijtje gezet.
Lees meer...
Is privé echt wel zo privé??
Geplaatst op: 22 oktober 2018
Sinds mei dit jaar is er een nieuwe wetgeving omtrent privacy. Er is veel over gezegd en geschreven en u kon er eigenlijk niet omheen. Ook in de makelaardij moest het een en ander aangepast worden. Wij leggen u graag uit hoe wij van Rietbroek Makelaardij daarover denken en hoe onze werkwijze is aangepast.
Lees meer...
Belastingvrij schenken voor aankoop woning
Geplaatst op: 9 oktober 2018
Elk jaar mag u als ouder uw kind een bedrag belastingvrij schenken. Voor 2018 is dat vastgelegd op €5.363 maximaal. Maar wist u dat het bedrag hoger is als het gebruikt wordt voor de aankoop van een woning? Dat is vooral voor starters goed nieuws. Er zitten alleen wel een aantal regels aan vast…
Lees meer...
Een huis aankopen, dat kan ik toch wel zelf?
Geplaatst op: 26 september 2018
Stel, u ziet een prachtige woning aan de oevers van het Braassemermeer. De vraagprijs staat u aan, het is echt uw droom om op deze plek te wonen. Na de eerste bezichtiging weet u het eigenlijk al zeker: dit wordt mijn toekomstige plek.
Lees meer...
Nieuwbouwhuis gekocht? Nu nog uw huis verkopen!
Geplaatst op: 12 september 2018
Het aantal inwoners in Kaag en Braassem stijgt. Vooral in Roelofarendsveen laat de gemeente zien te willen groeien. De nieuwbouwwoningen lijken als paddenstoelen uit de grond te komen. En de woningmarkt is daarom nogal in beweging.
Lees meer...
Een akte van wat?
Geplaatst op: 29 augustus 2018
Een huis kopen doet u niet elke dag. Helemaal niet zo raar dus, dat u al die begrippen – die voor ons als makelaar gesneden koek zijn – niet allemaal direct begrijpt. De juridische begrippen die door een makelaar veel gebruikt worden hebben wij voor u op een rijtje gezet én uitgelegd.
Lees meer...
Een woning met kantoor aan huis
Geplaatst op: 14 augustus 2018
Steeds meer mensen worden ondernemer. De afgelopen jaren steeg het aantal freelancers met vijfendertig procent. Niet zo gek dus, dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een woning met kantoor. Maar wist u dat daar wellicht wat haken en ogen aan zijn?
Lees meer...
Tiny Houses, klein maar fijn?
Geplaatst op: 29 juli 2018
Ontspullen, gedeelde auto’s, klein wonen, steeds meer trends zijn het tegenovergesteld aan materialisme. Zo komt u ook steeds vaker Tiny Houses tegen. Kleine, functionele huisjes, van alle gemakken voorzien, duurzaam maar misschien ook best veel gedoe.
Lees meer...
Wonen aan het water
Geplaatst op: 12 juli 2018
In onze waterrijke omgeving zijn er diverse woningen direct aan het water gesitueerd. Natuurlijk heeft dit vooral charme, maar wist u dat er ook écht voordelen zijn van wonen aan het water. Bijvoorbeeld dat water heel rustgevend is.
Lees meer...
Na de verhuizing nog een vaste telefoon?
Geplaatst op: 26 juni 2018
Een verhuizing is het ultieme moment om al uw abonnementen onder de loep te nemen. Waren dat tot voor kort hooguit uw krant- of tijdschriftabonnementen, tegenwoordig kijken we ook kritisch naar de telefoon. Hebben we die vaste lijn nu eigenlijk nog nodig?
Lees meer...
De gaskraan gaat dicht!
Geplaatst op: 11 juni 2018
Oké, dat is wel heel resoluut, het duurt immers tot 2050 voor het zover is. In dat jaar moet Nederland energieneutraal zijn, vindt de overheid. Het lijkt ver weg, maar we weten allemaal, voor u het weet zijn die jaren omgevlogen. Gaat u verhuizen? Dan is het nú de tijd om erover na te denken: gaan we alvast gasloos wonen?
Lees meer...
De teleurstelling van een verborgen gebrek
Geplaatst op: 30 mei 2018
Voor elk huis geldt dat er achteraf iets tegen kan vallen. Dit komt omdat een huis nooit helemaal volmaakt is. Vooral als de woning leeggehaald is. Maar soms overkomt het u dat er een ernstige gebreken zijn. Wat kunt u daaraan doen en waar kunnen wij als makelaar u daarin ondersteunen?
Lees meer...
Een woning leegruimen, wat komt er allemaal bij kijken?
Geplaatst op: 14 mei 2018
U zet uw woning te koop, wordt verkocht en daar bent u uiteraard bijzonder blij mee. Maar dan op een dag is de overdracht. Voor die overdracht moet er nog flink hard gewerkt worden. Het hele huis moet immers leeg. Stel dat u daar nou als een berg tegenop ziet, wat doet u dan?
Lees meer...
Interieuradvies: denk eens aan blauw!
Geplaatst op: 30 april 2018
Veel interieurs zijn in natuurtinten uitgevoerd. Hartstikke mooi, maar misschien is het tijd voor iets nieuws? De kleur blauw kennen we van spijkerbroeken en pennen, maar ook van rust en de kalmerende werking die het heeft. Een prima kleur om uw woning mee te updaten.
Lees meer...
Je koopt een monument, en nu?
Geplaatst op: 17 april 2018
18 april: Internationale dag voor Monumenten

Een monument, wat is dat eigenlijk? Volgens de Rijksoverheid is het een gebouw met cultuurhistorische of wetenschappelijke waarde...
Lees meer...
Uw woning staat te koop. En nu?
Geplaatst op: 9 april 2018
Een huis verkopen is iets dat de makelaar voor u doet. Deels is dat waar. U kunt uw steentje eraan bijdragen. Hoe? Door op te ruimen.
Lees meer...
Redactioneel artikel AD Groene Hart, bewoner Noordeinde 77a aan het woord
Geplaatst op: 2 april 2018
Mooi redactioneel artikel in het AD Groene Hart van afgelopen maand, waarin de bewoner van het net bij ons te koop staande object aan de Noordeinde 77a te woord is. Mooie achtergrondinformatie over dit unieke object en hoe liefdevol het bewoond wordt.
Lees meer...
Open huis? Bak een appeltaart!
Geplaatst op: 23 maart 2018
Oké, de meningen zijn verdeeld. Moet je nu wel of geen appeltaart bakken als je meedoet aan de open huizen dag? En moet je verse bloemen neerzetten of juist de kijkers zónder geuren rondleiden?
Lees meer...
Is de WOZ ook de marktwaarde?
Geplaatst op: 11 maart 2018
Hij is net weer op de mat gevallen, de nota voor de gemeentelijke heffingen met daarop de WOZ-waarde van uw woning. Wat is nu eigenlijk WOZ en waar komt het bedrag vandaan?
Lees meer...
Commercieel Binnendienst medewerk(st)er
Geplaatst op: 5 maart 2018
Zoek je een nieuwe uitdaging in een organisatie waar je alle kans krijgt om
samen te scoren voor je klanten? Plezier en voldoening halen uit je werk?
Wij zoeken een spontane binnendienstcollega, die van aanpakken weet,
met ervaring in de makelaardij!
Lees meer...
Is de woningmarkt oververhit?
Geplaatst op: 24 februari 2018
We lezen niet anders dan dat er van alles gaande is op de woningmarkt. NVM meldt zelfs dat er veel huizen door stijgende prijzen boven de vraagprijs verkocht worden. Het aantal transacties daalt volgens de branchevereniging. Cijfers liegen niet, maar wat betekent dit voor de woningzoeker?
Lees meer...
Waarom u een verkoopmakelaar in de Gemeente Kaag en Braassem nodig heeft
Geplaatst op: 7 februari 2018
Wonen in Kaag en Braassem is hot! De woningen in onze gemeente zijn geliefd, wat betekent dat record na record gevestigd wordt. Heeft u met uw woning een goudmijn in handen? Als we de cijfers moeten geloven is een woning verkopen in Kaag en Braassem eenvoudig. Ze gaan immers als warme broodjes over de toonbank.
Lees meer...
Bezichtigen: online of echt?
Geplaatst op: 23 januari 2018
Men speculeert al jaren: bezichtigingen worden in de toekomst alleen nog maar online gedaan. Nieuwe presentatiemethodes maken inderdaad het online presenteren steeds eenvoudiger. Wordt 2018 hét jaar van de definitieve doorbraak?
Lees meer...
Uw goede voornemens
Geplaatst op: 9 januari 2018
De eerste week van 2018 is al voorbij, maar dat neemt niet weg dat wij best nog mogen vragen naar uw goede voornemens. Vooral als deze voornemens toevallig met verhuizen te maken hebben. Voor u dit omzet in realiteit, hebben wij van Rietbroek Makelaardij wat feiten en cijfers op een rij gezet. Wat waren de ontwikkelingen in de woningmarkt in 2017 en wat is de verwachting voor 2018?
Lees meer...
Wat verandert er in 2018?
Geplaatst op: 20 december 2017
Er staat een kersvers nieuw jaar voor de deur en u vraagt u zich misschien af wat dit jaar u gaat brengen. Misschien koopt u een nieuw huis, gaat u verbouwen of gaat u met pensioen? Rietbroek Makelaardij is voor u op zoek gegaan naar de financiële veranderingen in 2018 op hypothecair gebied en heeft het voor u op een rijtje gezet.
Lees meer...
De hypotheekrente blijft laag, hoe kan dat???
Geplaatst op: 6 december 2017
Oké, deze blog gaat eens een keer niet over huizen, aankoop, verkoopadvies of taxeren, wat u misschien verwacht van mij als makelaar/taxateur. Het is natuurlijk interessant om daarover te schrijven, omdat het dichtbij mezelf en mijn passie is. Alles wat ik doe voor jullie heeft te maken met… financiën. Vandaar een keer een blog over hypotheken.
Lees meer...
Feest, met een cadeautje van Rietbroek Makelaardij!
Geplaatst op: 20 november 2017
In deze tijd van het jaar hebben we nogal de neiging om onze woning gezellig en anders in te richten. Sint is in het land en als we een bezoekje brengen aan een tuincentrum worden we al volop met de komende kerstdagen geconfronteerd. Tijd om uw woning om te toveren tot een warm en gezellig onderkomen in kerstsfeer.
Maar wat als u uw woning wilt verkopen? Is het slim om dan nu helemaal in de kerstsferen te gaan en uw woning helemaal volgens de laatste kersttrends in te richten?
Lees meer...
Als aankoopmakelaar helpt Rietbroek makelaardij u, wij behartigen uw belangen!
Geplaatst op: 6 november 2017
Stel u heeft een woning gevonden die helemaal aan uw wensen voldoet. Vol enthousiasme belt u de makelaar: u wilt deze woning bezichtigen! Tot uw grote teleurstelling hoort u dat deze woning al ‘onder bod’ is. Of u kunt de woning wel bezichtigen maar vervolgens belandt u in een inschrijvingsprocedure. De woning gaat aan uw neus voorbij…
Lees meer...
Heeft een open huis nog wel zin/nut in deze tijd?
Geplaatst op: 23 oktober 2017
Als NVM-makelaar adviseer ik verkopers hoe zij hun huis het beste kunnen presenteren voor de verkoop. Daarbij geef ik meestal aan dat Open Huis ideaal is om aan mee toe doen, omdat dat de meest laagdrempelige manier is om potentiële kopers over de vloer te krijgen.
Lees meer...
Nieuwe website is online!
Geplaatst op: 23 oktober 2017
Een huisstijl moet je passen en daar heb ik de tijd voor genomen. Het was wikken en wegen, wat ‘staat’ mij en wie en wat is Rietbroek Makelaardij?
Lees meer...